Kosmetisk plast

Kosmetisk plast er en behandling som involvere at en knækket, skadet eller misfarvet tand repareres med et plastmateriale som tandlæger kalder komposit.

Kosmetisk plast limer sig fast til tanden, hvorfor det giver en anelse øget styrke modsat sølvamalgam.
Kosmetisk plast på fortænder kan på nogle måder samlignes lidt med porcelænsfacader, men plastbehandlingen laves med kun 1 behandling, hvor porcelænsfacader udføres dels hos tandlægen, og dels hos tandteknikken.

Samlignet med andre kosmetiske tandbehandlinger, hører plastbehandling til den mere nemmere udførlige og derfor billigere typer af behandlinger.
På fortænderne er plast udover at blive brugt til at fylde huller i tænderne også ofte brugt til kosmetiske formål. Såsom mindske misfarvninger eller reparere hvis der er slået en flig af tanden. Nogle gange bruger man ligeledes plast til at lukke et mellemrum mellem fortænderne eller til decideret at ændre tændernes form, så de fremstår mere ensartet og lige.

Hvis tænderne ikke har caries, er det ofte slet ikke nødvendigt med lokalbedøvelse.

Mange er meget kede af at have de sorte sølvamalgam fyldninger, hvorfor det er en mulighed at skifte de mørke sølvfyldninger til en mere æstetisk og kosmetisk løsning.

Plastfyldninger holder i mange år førend de skal repareres, hvoraf den mest afgørende faktor for levetiden er din mundhygiejne.