Kosmetiske kroner

Tænder deles i almindelighed op i henholdsvis krone og rod, hvoraf navnet ”kronebehandling” stammer fra.

Kronebehandling udført af tandlæge Søren Sehested

Når en tand behandles med en krone, hentyder det til at en svækket tanden forsynes med omsluttende tandrestaurering, som i virkeligheden fungerer som en uhyre stærk hætte, der i sin form og farve ligner en helt perfekt og naturlig tand. Denne udføres i et meget stærkt og holdbart materiale, har form og facon som en naturlig tandkrone. En krone har til formål at give den aktuelle svækkede tand den fornødne styrke som er nødvendige for tandens overlevelse.

Kroner laves i et laboratorium af en dentaltekniker, og produceres, som i materialer med en udtalt styrke og modstandsdygtighed overfor de voldsomme kræfter, som disse restaureringer vil blive udsat for i mundhulen.

Højæstetiske eller kosmetiske kroner udføres i et fuldkeramisk materiale. Denne kronetype har en inderhætte, som ikke består af metal som MK-kronen, men derimod af et meget stærkt og holdbart keramisk materiale kaldet Zirconia. Dette har den unikke fordel, at derhætten er hvid, og dermed er der ikke et sort/mørk materiale under porcelænet, som kan give et mørkt gennemskin igennem porcelænet eller et give kronen et ”dødt” udseende. Fuldkeramiske kroner eller Procera kroner har et meget mere levende udseende. Denne type af æstetiske og kosmetiske kroner er ved at vinde stort indpas i Danmark, men er en nyere type af kroner, hvorfor der endnu ikke er så mange tandlæge, der laver disse endnu.

 Kronebehandling udført af tandlæge Søren Sehested