Porcelæns facader

Mange mennesker drømmer i dag om at forbedre udseendet af deres smil. Det er alment kendt, at når vi mennesker betragter hinanden, kigger vi først og fremmest på øjnene og dernæst på tænderne.

Kosmetisk tandpleje tilbyder en bred vifte af behandlinger, som hovedsagligt har til formål ændre farven og formen på dine tænder, og dermed give dig netop dét smil du ønsker dig.

Facader eller tandfacader er et tyndt stykke porcelæn, som placeres ovenpå misfarvede, knækkede eller skæve tænder, og på denne måde er det muligt at redefinere dit smil. Med porcelænsfacader er det muligt at give dine tænder præcis den form og farve, som du mener er det perfekte smil til dig. Dette kaldes også en ”smile makeover” eller et ”smiledesign”.

Før og efter påførelse af facader

Eksempel på procelænsfacade

Du kan muligvis være interesseret i porcelænsfacader, hvis dine tænder hælder, er misfarvet eller har en helt forkert form. I mange tilfælde vil der være mulighed at lukke mellemrum mellem tænderne med facader. Det vil i de fleste tilfælde give ansigtet et ændret, men forbedret udseende. Klinikkens tandlæger limer altså ved denne behandling meget tynde og utroligt naturligt udseende porcelænsskaller (facader) ovenpå og på ydersiden af dine egne tænder. På denne måde kan et mellemrum lukkes og knækkede tænders facon og form gendannes til ideelle proportioner. Netop derfor kaldes det også en kosmetisk behandling, idet man forbedrer kosmetikken. Tandlæger anbefaler ofte denne behandling til patienter, som har et problem med deres fortænder. Ved at bruge porcelænsfacader kan man skjule misfarvede eller mørke fortænder, man kan rette skæve tænder, der hælder eller står lidt udenfor tandrækken, man kan lukke mellemrum og man kan gøre tænder større eller mindre, bredere eller smallere alt efter, hvad der er mest kosmetisk perfekt.

Facader er meget tynde, håndlavede porcelæns ”skaller”, som dækker over uæstetiske eller grimme tænder. De er udført i tandfarvede højteknologiske materialer som efterligner den naturlige emalje, blot med mere ideelle karakteristika.

Eksempel på en porcelænsfacade