Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Kirurgisk paradentosebehandlingHos tandlægen

Kirurgi

Hvornår laver man en kirurgisk paradentosebehandling?

Såfremt den ikke-kirurgiske paradentosebehandling/parodontosebehandling ikke har haft tilstrækkelig effekt, og alle muligheder her er udtømte, er næste skridt at få foretaget en paradentoseoperation/parodontoseoperation.

Før paradentoseoperation må det konstateres, om patienten ikke kan gøre yderligere selv for at forbedre mundhygiejnen. Hvis det ikke er tilfældet, kan en paradentoseoperation ofte være indiceret.

Bestil tid her hvis du har problemer med dit tandkød

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Selve operationen

Paradentose operation

Efter steril opdækning af patienten og en effektiv bedøvelse klappes tandkødet til side i den paradentoseramte region, hvorved der skaffes overblik for tandlægen til at kunne foretage en særlig grundig tandrensning, hvor hver enkelt tand grundigt glattes og renses for tandsten og betændelsesvæv (granulationsvæv). Når dette er gjort, lægges tandkødet forsigtigt tilbage og sys sammen igen. Først en uge efter fjernes stingene. Efterforløbet er kun meget sjældent præget af smerter, og eventuelle smerter kan dækkes med almindeligt smertestillende såsom Ibumetin eller Ipren og Panodil. Patienten skal dog skylle morgen og aften med Klorhexidin i en måned efter operationen.

I nogle tilfælde kan tandlægen/kæbekirurgen vælge at udføre operationen samtidig med, at patienten indtager en antibiotikakur. Dette kan i nogle tilfælde have en positiv synergieffekt, hvorved der opnås et bedre behandlingsresultat.

Mette Husum Krarup Tandlæge
Se resten af vores medarbejdere

Se fremgangsmåden

Paradentose operation serie

Hvorfor operation?

Gevinsten ved en paradentoseoperation er, at tandlægen får et optimalt overblik over tandrødderne, der skal renses, og adgangen for tandrensningsinstrumenterne lettes. Derfor er det muligt at rense tænder bedre og mere effektivt, hvorfor disse efterlades meget glattere, og muligheden for helbredelse er bedre.
En sekundær gevinst ved en paradentoseoperation/parodontoseoperation er, at tandkødslommerne ofte hurtigt reduceres markant efter endt operation, hvormed almindeligt renhold med tandbørste lettes.

Læs hvad vores patienter synes om os