Plastisk opbygning

Skal du have udført en plastisk opbygning? Ring til os og bestil en tid med det samme eller udfyld vores online formular.

Bestil tid
eller ring på +45 3887 9919

 

Hvis der er for lidt sund tand tilbage efter udboring af et hul eller rodbehandling til at man kan fæstne en krone/bro, skal tanden først bygges op med plast. Denne plastfyldning (plastisk opbygning) skal efterfølgende tjene som inderkerne for kronen/broen.

Når en tand skal forsynes med en krone eller en bro er det nødvendigt, at den aktuelle tand kan beslibes eller præpareres til en stub efter nogle ideelle dimensioner. Tandens flader beslibes i stejle vinkler, der skal sikre at attandstubben har det størst mulige areal. Dette er afgørende for, at kronen/broen har et tilstrækkeligt stærkt greb i tanden og dermed ikke falder af.

Efter en tand er blevet rodbehandlet eller udboring af stort cariesangreb (hul i tanden), er der til tider for lidt resterende tandsubstans tilbage til, at det er muligt at beslibe tanden til en optimal stubform. Det er i disse situationer nødvendigt at lave det, der kaldes en plastisk opbygning. Her erstattes den manglende tandsubstans med et plastmateriale. Efter tanden er forsynet med en plastisk opbygning, er det nu muligt at beslibe tanden til en optimal form og proportion. På denne måde sikres det at der er et tilstrækkeligt areal til at kunne give suffiicient retention til kronen eller broen.

Er der for lidt sund tand tilbage til, at det er muligt at lave en plastisk opbygning, kan det blive nødvendigt at bore en eller flere stifter ned i rødderne på en rodbehandlet tand. På denne måde forankres den plastiske opbygning bedre til tanden.

Skal du have udført en plastisk opbygning? Ring til os og bestil en tid med det samme eller udfyld vores online formular.

Bestil tid
eller ring på +45 3887 9919