Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Keramiske tandkroner med Cerec

Få en krone på én dag

Gennemgang af behandling

Priseksempel på behandling

9.316 DKK

En typisk behandling udgør ofte:

 • Forundersøgelse
 • 3xrøntgen
 • Bedøvelse
 • Cereckrone
Bestil tid online Se komplet prisliste

Hos Tandlægerne på Frederiksberg tilbyder vi, at du kan få lavet en porcelænskrone på kun ét besøg. Med vores Cerec system er det muligt for os, at lave kronen færdig på ca. 1½ time efter tanden er klargjort (præpareret), og der er taget aftryk ved tandlægen.

Mange patienter efterspørger tandkroner med høj æstetik, god kvalitet og hurtig behandlingstid. Det er muligt for os at imødekomme dette ønske med vores Cerec system, da det producerer kroner af naturligt udseende med stor præcision. Det er i dag muligt for os at fremstille fuldkeramiske kroner, lavet i glaskeramik, som dermed ikke har noget mørkt metal som inderkappe. Dét at den ikke har en mørk metal inderkappe, men derimod er translucent, gør så lyset kan skinne igennem – hvilket er præcist det samme som i de naturlige tænder.

Denne nye form for teknologi betyder, at vi undgår at skulle foretage de ubehagelige konventionelle tandtryk, som man normalt skal have udført. Vores Cerec system muliggør det, at vi kan foretage digitale aftryk, der bliver uploadet direkte i et computerprogram, hvorfra tandsættet vil fremgå som en 3D-model. Programmet kan vise tænderne fra alle sider og muliggør det, at redigere selv de mikroskopiske detaljer.


Hør vores tandlæge fortælle om Cerec-systemet

En moderne tandkrone

Cerec-systemet tilbyder, at vi kan designe både kronens form og størrelse, så den passer perfekt ind blandt nabotænderne og i dit bid. Sammenlignet med de konventionelle kroner, hvor vi ikke har stor indflydelse på, hvordan tanden kommer til at se ud, har vi gennem dette system mulighed for at kunne præciserer små detaljer og dermed fuld kontrol over tandens udseende. Tandlægen har dermed 100% kontrol over, hvordan tanden udformes og kan derfor personaliserer den, så den passer perfekt til dig. For dig som patient er dette udelukkende en fordel, da tandlægen din tandlæge bedre kan tilpasse tanden til præcis dine behov, end en ekstern tandteknikker kan.

Efter tanden er blevet færdigdesignet bliver dataene trådløst sendt ud til fræseren, der kan fræse kronen på ca. 14 minutter. Idet der ikke er andre materialer indblandet i processen, end selve det lille glaskeramiske stykke, bliver kronerne altid meget præcise. Ved de konventionelle kronebehandlinger er der en risiko for, at materialerne kan ændre form når de bliver hærdet, støbet, opvarmet og afkølet. Eventuelle fejltryk ved aftryksmaterialerne, gipsmodellerne som udstøbes, metalinderkernen når den opvarmes og nedkøles etc., undgås da Cerec tanden udfræses i størrelsesforholdet én til én.

Hør vores patient fortælle om sit forløb

Har du problemer med at betale regningen? Kontakt os og hør mere om vores samarbejde med SPARXPRES.

Tandkroner fra anden klinik
tandkroner
Kroner lavet et andet sted, som patienten var meget ked af. Vi bestræbte os meget på at skabe et mere naturligt udseende af kronerne.

HVAD BESTÅR EN FULDKERAMISK KRONE AF?

Hos Tandlægerne på Frederiksberg bruger Cerec-systemet til at fræse kronerne ud af en lille blok i et materiale der hedder e.max fra firmaet Ivoclar Vivadent (materialets fulde navn er Ivoclar Vivadents IPS e.max blok). Materialet er nøje udvalgt, idet det har høje fysiske- og mekaniske egenskaber. Ligeledes arbejder vi med dette materiale på klinikken, grundet dets meget høje æstetiske egenskaber.

Alt afhængigt af, hvilken tand det er, der skal have en krone og hvilken belastning kronen skal kunne tage, findes der forskellige blokke. Den hyppigst anvendte blok er IPS e.max CAD.

Den lille er produceret på Lithium metasilikat glaskeramik. Den findes i forskellige farver, hvortil tandlægen kan vælge den farve, som er mest optimal i forhold til den enkelte patient. Når blokkene bliver fremstillet er de blå/lilla i farven. For at gøre det muligt at fræse kronen, er det vigtigt, at den skal være forholdsvis blød, derfor leveres blokkene i et forstadie til den endelige krone.

Efter brænding er materialet så hårdt, at det ikke ville være muligt at udfræse en krone. Efter endt fræsning bliver keramikken, som nævnt, specifikt bemalet og brændt i ovn ved ca. 1250 grader, hvor den opnår sin endelige farve og hårdhed via en krystaliseringsproces. I brændingen omdannes materialet og bliver til Lithium disilikat, som er et meget stærkt materiale.

Idet kronen bliver produceret af fuldkeramisk materiale, undgås det dermed de klassiske mørke eller sorte kronekanter. Dette skyldes, at tanden er ‘tandfarvet’ hele vejen igennem. Denne ensartethed gør, at kronekanterne vil bevare den flotte, naturlige facade – selv når tandkødet vil trække sig en smule tilbage med alderen.

Efter at Cerec-kronen er cementeret fast, kan patienten uden lige gå direkte ud og bruge tanden som vaneligt. Tanden vil være lige funktionsdygtig, som alle andre almindelige tænder, hvilket skyldes den stære cement, vi anvender på klinikken, lige såvel som vores præparationsteknik af tanden. Du kan dermed sagtens tygge guldkarameller og flæskesvær, hvis dette er, hvad du ønsker.

Tandlægeudstyr
Tandlægemaskiner

HVORDAN LAVES KRONEN?

Hos Tandlægerne på Frederiksberg gør vi brug af Cerec systemet, da dette systemet kan producere højæstetiske tandkroner. Ved brug af dette system er det muligt at forberede tanden, færdigproducere kronen, samt sætte ned nye krone på, på én dag. Hele behandlingen udføres smertefrit. Det er sjældent, at det tager mere end 1,5 til 2 timer, fra start til slut. På denne måde undgår vores patienter at være nødsaget til at tage fri fra arbejdet af flere omgange. Derudover slipper vores patienter for at skulle have en midlertidig krone i 14, som man skal når man får lavet en konventionel krone.

 1. Tanden undersøges for om det er muligt, at der kan laves en fuldkeramisk krone på tanden, og der tages et røntgenbillede af tanden og dens rodspidser for sikre, at kronen kan cementeres på et ”sundt fundament”.
 2. Det er en hel smertefri behandling, da der lægges en bedøvelse med en meget tynd nål, som slet ikke kan mærkes.
 3. Tanden slibes til i højde og rundt om, så der laves en tandstub med de helt rigtige dimensioner. Det er vigtigt, at der skabes plads til den nye krone og at stubben har de helt rigtige vinkler, for at kronen kan sidde godt fast.
 4. Digitalt aftryk. Der tages aftryk med et kamera, som scanner den tand, der skal krone på. Samtidig scannes nabotænderne, så kronen får de helt rigtige dimensioner og matcher i udseende til de resterende tænder. Der tages også digitalt aftryk af sammenbiddet, så kronen kommer til at passe præcist i tandrækken og biddet. De digitale aftryk sendes til computeren.
 5. Der tages en farveprøve.
 6. Tandlægen tilpasser og designer kronen i computerprogrammet og sender det til fræseren, som fræser kronen ud. Dette tager ca. 14. minutter.
 7. Kronen prøves på tanden og tilpasses.
 8. Der påmales specifikke detaljer på kronen og denne brændes i ovn ved 1.250 grader.
 9. Kronen cementeres på tanden. Under cementeringen skal der være helt tørt, så der tørlægges med vatruller og sug.
 10. Cementoverskud fjernes og kronen kan anvendes som en normal tand.

Få lavet din næste krone af vores dygtige tandlæger. Alt sammen på blot én enkelt dag.

Bestil tid til at få lavet en krone

Diar Aydin Tandlæge
Louise Jensen Tandlæge
Nina Amin Svendsen Tandlæge
Mød resten af vores medarbejdere
Tandlægerne På Frederiksberg