Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.

Plastisk opbygningSkal du have udført en plastisk opbygning?

Plastisk opbygning

1.775 DKK

 

Hvornår skal man have en plastisk opbygning?

Hvis der er for lidt sund tand tilbage efter udboring af et hul eller rodbehandling til at man kan fæstne en krone/bro, skal tanden først bygges op med plast. Denne plastfyldning (plastisk opbygning) skal efterfølgende tjene som inderkerne for kronen/broen.

Bestil tid hvis du skal have udført en plastisk opbygning

Bestil tid

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Hvad skal der ske?

Når en tand skal forsynes med en krone eller en bro er det nødvendigt, at den aktuelle tand kan beslibes eller præpareres til en stub efter nogle ideelle dimensioner. Tandens flader beslibes i stejle vinkler, der skal sikre at tandstubben har det størst mulige areal. Dette er afgørende for, at kronen/broen har et tilstrækkeligt stærkt greb i tanden og dermed ikke falder af.

Efter en tand er blevet rodbehandlet eller udboring af stort cariesangreb (hul i tanden), er der til tider for lidt resterende tandsubstans tilbage til, at det er muligt at beslibe tanden til en optimal stubform. Det er i disse situationer nødvendigt at lave det, der kaldes en plastisk opbygning. Her erstattes den manglende tandsubstans med et plastmateriale. Efter tanden er forsynet med en plastisk opbygning, er det nu muligt at beslibe tanden til en optimal form og proportion. På denne måde sikres det at der er et tilstrækkeligt areal til at kunne give sufficient retention til kronen eller broen.

Er der for lidt sund tand tilbage til, at det er muligt at lave en plastisk opbygning, kan det blive nødvendigt at bore en eller flere stifter ned i rødderne på en rodbehandlet tand. På denne måde forankres den plastiske opbygning bedre til tanden.

stift

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne På Frederiksberg