Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Tandeftersyn

Tandeftersyn

 

 

Regelmæssige tandeftersyn er vigtige, for at bevare et sundt tandsæt. Under et tandeftersyn vil dine tænder og tandkød blive grundigt tjekket. Regelmæssige tandeftersyn kan mindske, samt forebygge fremtidige tandproblemer. Undersøgelsen er vigtig for at kunne bevare en god tandsundhed.

Bestil tid til et tandeftersyn hos en af vores dygtige tandplejere på Frederiksberg.

Bestil tid her 

Hvad indebærer et tandeftersyn?

Til at starte med vil tandplejeren gennemgå din journal for at få indblik i eventuelle tidligere tandproblemer eller tilstande, man skal være særligt opmærksom på. Her er der mulighed for, at du kan dele eventuelle bekymringer eller spørgsmål.

Undervejs i undersøgelsen vil tandplejeren tjekke dit tandkød, tænder, gane, hals, tunge og kinder. Hertil vil tandplejeren undersøge om du har behandlingskrævende tilstande som fx. huller i tænderne, plak, tandsten, tandkødssygdomme.

Hvor lang tid tager et tandeftersyn?

Varigheden af et tandeftersyn varierer alt afhængig af dit individuelle behov. Oftest tager et almindeligt tandeftersyn mellem 30 og 60 minutter. I tilfælde, hvor der er behov for yderligere undersøgelser eller behandling, vil der blive afsat ekstra tid. Når du bestiller en tid vil du blive oplyst om den forventede varighed af dit tandeftersyn.

Mange tror, at alle behandlinger hos tandlægen, udføres af en tandlæge. Dette er en udbredt misforståelse, idet tandplejeren i langt de fleste tilfælde vil være den første, der tilser dig, før du sendes videre til behandling hos tandlægen. Tandplejerne er specialiseret i tandeftersyn og forebyggende behandling.

Vi anbefaler, at man får foretaget tandeftersyn 1-2 gange årligt medmindre, at ens tandplejer har oplyst om andet.

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Hør Fie fortælle om forskellen på en tandplejer og tandlæge

Røntgen og tandrensning

Det kan være nødvendigt at tage et røntgenbillede af tænderne for bedre at kunne vurdere dine tænders tilstand, dit bid m.m.

Et røntgenbillede gør det muligt at identificere behandlingskrævende tilstande, som ikke umiddelbart er synlige. Det kan bl.a. være en skævt placeret visdomstand eller caries mellem tænderne. Et røntgenbillede er derfor et værktøj, der hjælper med at identificere behandlingskrævende tilstande tidligt i forløbet.

Røntgenbillede af tænder
Tandfacader

Efter den indledende undersøgelse laver vi i de fleste tilfælde en tandrensning. Dog er der visse tilfælde, hvor det kan være nødvendigt at foretage yderligere undersøgelser før det er muligt at rense tænderne. Det vurderes i forlængelse af undersøgelsen.

Ved en tandrensning fjerner tandplejeren bl.a. plak. Bakterier kan sætte sig fast i plakken, hvis den ikke fjernes og vil med tiden udvikle sig til tandsten. For at forhindre at plak fastgører sig bliver tænderne efterfølgende poleret for at få en glat overflade.

Dialogen efter et tandeftersyn

Efter at have udført undersøgelsen samt evt. tandrensning vil vi drøfte resultaterne af undersøgelsen med dig. Hvis din tandplejer har identificeret behandlingskrævende tilstande vil tandplejeren i fælleskab med dig, udarbejde en behandlingsplan for det videre forløb samt give et prisoverslag.

Er det tid til dit halvårlige tandeftersyn eller har behov for at få tjekket en uregelmæssighed i dine tænder? Kontakt os i dag og book tid hos din tandplejer til et tjek.

Bestil tid her!

Læs hvad vores patienter synes om os