Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

InterdentalbørsterFlaskerensere

Fjern plak i mellemrummene mellem dine tænder med interdentalbørster – også kaldet flaskerensere. Vi viser dig her, hvordan du gør.

Interdentalbrush medium

Interdentalbørster, også kaldet ”flaskerensere” i folkemunde, er lavet til at fjerne plak fra mellemrummene mellem tænderne, som tandbørsten har svært ved eller slet ikke kan fjerne. Brug af interdentalbørster kan altså på ingen måder erstatte den daglige tandbørstning, men er i stedet et supplement til din daglige mundhygiejnerutine.

Interdentalbørster er bedre end tandtråd til mennesker med store mellemrum mellem deres tænder. Oftest ligner de små flaskerensere. Disse børster er særligt effektive til folk, der bruger bøjler, mangler tænder, lider af paradentose eller har fået paradentosekirurgi (tandkødsoperation). De kan købes på tandlægeklinikken, på apoteker eller i de fleste store supermarkeder.

Sådan bruger du interdentalbørster

  • Vælg de rette størrelser af interdentalbørster, som passer til mellemrummene mellem dine tænder. På grund af at tænderne i munden har forskellig størrelse og form, har du formentlig brug for mere end blot én størrelse til at kunne rense hele munden. Vælg den største størrelse, der passer ind i mellemrummet. Du skal dog vælge en størrelse, der ikke beskadiger tandkødet.
  • Placér den spidse ende af interdentalbørsten i mellemrummet mellem tænderne tættest på tandkødet. Det er vigtigt at vinkle børsten, så den ikke går ned i tandkødet, men i stedet helt ind igennem mellemrummet. Dette gøres i en frem- og tilbagebevægelse. Når børsten sættes ind i mellemrummet, er det en god idé at dreje børsten samtidigt.
  • Bevæg børsten frem- og tilbage gentagne gange mellem tænderne.
  • Når du er færdig med at rense et mellemrum, trækkes børsten ud, og plak- og madrester skylles væk, inden du går videre til næste mellemrum.
  • Gentag denne procedure til du har været samtlige mellemrum igennem, hvor du skifter mellem de forskellige størrelser af børster, som størrelsen af mellemrummene kræver.
  • Når du er færdig med at bruge interdentalbørster, skal du skylle munden grundigt for at fjerne eventuelle plakrester i munden.

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne På Frederiksberg