Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.

TandblegningFå et hvidere smil

tandblegning-foer-efter

Få et smukkere og hvidere smil med tandblegning for kun kr. 3.250,-

For de fleste mennesker betyder udseende, og dermed også deres tænder, meget for deres udstråling. Følelsen af at have gullige og misfarvede tænder kan betyde, at man smiler mindre med tænderne, fordi man ønsker at skjule dem. Dette kan have en betydning for selvværdet.
Med en hjemmetandblegning vil mange opleve at kunne smile mere og derved få en mere selvsikker udstråling. I Danmark er det kun tandlæger, som må foretage en tandblegning og sælge blegemidler med en koncentration over 0,1 % hydrogenperoxid, som er det virkende stof i blegemiddel.

På billedet kan man se en tandblegning udført af tandlæge Søren Sehested. Du kan også få en tandblegning ved at bestille tid her.

Bestil tid til tandblegning

Derfor misfarves tænder

Afhængig af årsagen til misfarvningerne fremstår tænderne i nuancerne gul/brun eller grå/blå/sort.

Misfarvningerne kan være placeret enten i emaljen eller dentin (tandbenet) og afhængig af, hvor dybt misfarvningerne sidder, kan det være sværere at blege dem.

Misfarvning af tænder inddeles i uorganiske og organiske misfarvninger. De uorganiske misfarvninger opstår under tandens dannelse, når tanden bryder frem. Tænderne bliver misfarvede, fordi de bliver forstyrret under dannelsen i forbindelse med arvelige sygdomme, medicin eller et slag på en mælketand. Uorganiske misfarvninger ligger ofte dybt i tanden, og der skal derfor oftest bleges i længere tid for at opnå en ændring.

De organiske misfarvninger opstår efter, at tanden er dannet og frembrudt. Det er farvestoffer, som trænger ind i tænderne, fordi tænder har en porøs overflade, som gør det muligt for farvestofferne at trænge ind. Dette sker gennem hele livet. Farvestofferne stammer fra mad og drikkevarer som fx. rødvin, gulerødder, te, kaffe, ketchup eller rygning. Samtidig med at vi bliver ældre, slider vi vores tænder helt naturligt. Den hvide emalje bliver herved tyndere, og den underliggende gullige dentin vil derfor skinne tydeligere igennem. Inde i tænderne dannes mere dentin med alderen, hvilket også vil få tænderne til at fremstå mere gule med tiden. Hvis misfarvningerne udelukkende skyldes slid og aldring, er det ikke muligt at blege tænderne.

Hjemmeblegning med blegeskinner

Ved en hjemmetandblegning bleges tænderne udefra, og det kaldes derfor en ekstern blegning. Det er en komfortabel behandling, som du styrer selv i samråd med din tandlæge.
Tandlægen vil indledende lave en grundig undersøgelse af dine tænder for at vurdere mulighederne for en tandblegning. Det er ikke altid, at en tandblegning kan anbefales. Samtidig vil der blive foretaget en tandrensning og afpudsning, så tænderne er helt rene, så behandlingen kan virke optimalt.
Ved hjemmetandblegning med skinner bleges alle tænder på samme tid. Der tages et aftryk i en aftryksske med et plastisk materiale. Der tages aftryk af overkæbe og underkæbe og disse støbes ud i gips. På gipsmodellerne kan vi nu støbe plastskinner, så de passer præcist til dine tænder. Her hos Tandlægerne på Frederiksberg støber vi selv dine blegeskinner, så du kan få dem hurtigt med hjem. Du får altså typisk skinnerne med hjem samme dag. Ved udlevering af skinner og blegegel, instruerer vi dig i, hvordan du skal anvende skinnerne og hvilke forholdsregler, som du skal tage under blegningen.

Vi har åbent i dag fra 08:00 - 15:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på +4538879919

Bestil tid

Blegeskinne og blegegel

Blegeskinnen udformes i tynd gennemsigtig akryl og tilpasses præcist til dine tænder. Skinnen sidder til rundt om tænderne og lukker til, så blegegelen ikke kommer ud på tandkødet under blegningen.
Blegegelen indeholder det aktive stof hydrogenperoxid H2O 2. Hydrogenperoxid spaltes til frie iltradikaler og vand H2O + {O}. De frie iltradikaler oxideres og nedbryder farvestofferne i tanden til mindre molekyler. Når farvestofferne bliver til mindre molekyler, vil tænderne blive lysere.

Fremgangsmåde

Tænderne børstes, så de er helt rene inden de bleges.

Blegegelen lægges i hver ”tand” i skinnen med en mængde svarende til et tændstikhoved. Skinnen placeres i munden på tørre tænder og den overskydende gel, som presses ud, når skinnen sættes op, tørres af med en vatpind, så det ikke sidder på tandkødet eller synkes.

Imens du har skinnen på må du ikke ryge, drikke eller spise. Når du tager skinnen af, skal du børste den og dine tænder med en ren tandbørste uden tandpasta.

Man kan sove med skinnen eller anvende den 1-2 gange dagligt i ca. 1 time i 1-2 uger. Snak med din tandlæge om, hvad der er bedst for dig.

Under blegningen og i en periode efter kan der i nogle tilfælde opstå isninger i tænderne. Op til 60 % af de patienter, som får en tandblegning, oplever disse isninger.

Under en blegning og i dagene efter er tænderne meget modtagelige for farvestoffer og det anbefales derfor, at man holder sig fra farvede mad- og drikkevarer samt rygning i nogle dage efter behandlingen.

Der ses rigtig stor succes med tandblegninger og 95 % af de patienter, som får en behandling med tandblegning, er meget tilfredse med resultatet.

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne På Frederiksberg