Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.

GraviditetOg tandbehandling

Graviditet og tandbehandling 1

 

Hvis du er gravid eller planlægger at blive det, vil vi bede dig om at oplyse det til klinikkens personale, da vi meget gerne vil hjælpe og rådgive dig.

Kontakt os her

Undersøgelser og tandrensninger under graviditeten anbefales på det kraftigste. Hos gravide ses et ændret hormonspejl, hvilket kan påvirke hele kroppen og ikke mindst mundhulen. Man ser en tendens til, at tandkødet hæver op, bløder og dermed indfanger madrester, som forårsager øget irritation af tandkødet. Gravide anbefales at øge deres mundhygiejne og hyppigheden af besøg hos tandlægen. Efter fødsel kan de returnere til det normale hygiejneprogram. Rutineundersøgelser og tandrensninger kan hjælpe dig til at få et sundere tandkød, mens du er gravid og dermed minimere irritationen, som eventuelle hævelser kan medføre.

Almindeligt tandlægearbejde såsom fyldninger af huller i tænderne bør udsættes til efter 1. trimester, som er en afgørende periode i barnets udvikling. Hvis det er nødvendigt at få udført tandlægearbejde under graviditeten, er det bedste tidspunkt i 2. trimester. Når du når det 3. trimester, kan det være vanskeligt at ligge på ryggen hos tandlægen i et længere tidsrum. Hyppige besøg hos tandlægen kan medvirke til at undgå infektioner i munden såsom tandbylder (abscesser), tandkødsbetændelse og paradentose. Infektioner i mundhulen kan blive til systemiske infektioner, som kan påvirke barnet og dets udvikling i en negativ retning.

Tandlægerne På Frederiksberg