Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

TandkødsbetændelseNår tandkødet er rødt

Personale og tandlægeskræk

Hvis plakken ikke fjernes med tandbørstning og brug af tandtråd, vil den producere toxiner (gifte), som kan irritere tandkødet og forårsage tandkødsbetændelse eller det, som tandlægen kalder gingivitis. På de tidlige stadier af tandkødsbetændelse er skaderne fuldt reversible, da knoglen, der bærer tænderne, endnu ikke er påvirket. Hvis der ikke foretages nogen behandling af tilstanden, kan det føre til paradentose og dermed forårsage permanente skader på dine tænder og kæbe.

De klassiske symptomer på tandkødsbetændelse er, at tandkødet er højrødt, hævet, ømt og nemt bløder ved tandbørstning. Et andet tegn på tandkødsbetændelse er, at tandkødet har trukket sig tilbage fra tænderne, som giver dine tænder udseende af at være ”lange”.
Gingivitis kan resultere i, at der dannes tandkødslommer mellem tænderne og tandkødet, hvor plak og madrester samles. Der er tit klager over tilbagevendende dårlig ånde og smag i munden, også selvom tilstanden ikke er særlig fremskreden.

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid
Tandkødsbetændelse

Hvordan kan man undgå tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse kan undgås ved at optimere sin mundhygiejne ved grundig tandbørstningkorrekt brug af tandtråd samt regelmæssige tandlægebesøg med grundige tandrensninger. Desuden bør du undgå brug af tobak, da dette kan forværre situationen.

Man kan læse meget mere om bedre mundhygiejne og andre instruktioner på siden her.

Læs om instruktioner

Læs hvad vores patienter synes om os