Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

TandkødsbetændelseNår tandkødet er rødt

Tandbro

Hvis plakken ikke fjernes med tandbørstning og brug af tandtråd, vil den producere toxiner (gifte), som kan irritere tandkødet og forårsage tandkødsbetændelse eller det, som tandlægen kalder gingivitis.

På de tidlige stadier af tandkødsbetændelse er skaderne fuldt reversible, da knoglen, der bærer tænderne, endnu ikke er påvirket.

Hvis der ikke foretages nogen behandling af tilstanden, kan det føre til paradentose og dermed forårsage permanente skader på dine tænder og kæbe.

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid
Tandsmerter

Hvilke symptomer er der på tandkødsbetændelse?

De klassiske symptomer på tandkødsbetændelse er, at tandkødet er højrødt, hævet, ømt og nemt bløder ved tandbørstning. Et andet tegn på tandkødsbetændelse er, at tandkødet har trukket sig tilbage fra tænderne, som giver dine tænder udseende af at være ”lange”.
Gingivitis kan resultere i, at der dannes tandkødslommer mellem tænderne og tandkødet, hvor plak og madrester samles. Der er tit klager over tilbagevendende dårlig ånde og smag i munden, også selvom tilstanden ikke er særlig fremskreden.

Hvad er årsagen til, at man får tandkødsbetændelse?

Bakterier, der ophobes i plak (belægninger) på tandoverfladen, er den primære årsag til betændelse i tandkødet. Hvis der ikke bliver fjernet den opstået plak, og dermed bakterierne, kan der sprede sig betændelse fra tandkødet til vævet. Udover, at der kan opstå betændelse, kan disse plak-belægninger også blive til tandsten. Tandkødsbetændelse opstår ikke nødvendigvis kun over tid, men kan også opstå akut. Dette kan skyldes, at man har børstet sine tænder og ramt tandkødet for hårdt, har fået en rift i tandkødet eller lign.

Følgende forhold kan være med til at øge risikoen for at få tandkødsbetændelse:

 • rygning
 • ofte indtag af sukkerholdige måltider
 • dårlig mundhygiejne
Behandling af tandproblemer
Tandkødsbetændelse

Hvordan kan man undgå tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse kan undgås ved at optimere sin mundhygiejne ved grundig tandbørstningkorrekt brug af tandtråd samt regelmæssige tandlægebesøg med grundige tandrensninger. Desuden bør du undgå brug af tobak, da dette kan forværre situationen.

Man kan læse meget mere om bedre mundhygiejne og andre instruktioner på siden her.

Læs om instruktioner

Ofte stillede spørgsmål / FAQ:

 

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hvordan kan man hurtigt få tandkødsbetændelse til at gå væk?

  Det er vigtigt at få fjernet tandsten og plak fra tænderne hos tandlægen, samt opretholde en god mundhygiejne med regelmæssig tandbørstning og brug af tandtråd. Herefter vil der blot gå få dage før, at tandkødsbetændelsen forsvinder og at tandkødet er sundt igen.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kan betændelse i tandkødet gå væk af sig selv?

  Før at tandkødsbetændelsen går væk, er det nødvendigt at have fokus på god og effektiv mundhygiejne. Hvis tandkødsbetændelsen ikke går i sig selv, er det nødvendigt at få undersøgt det hos tandlægen, da ubehandlet betændelse i tandkødet kan udvikle sig til at blive paradentose.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hvordan ved jeg om jeg har tandkødsbetændelse?
  • Det bløder fra tandkødet når du børster tænder
  • Ømhed i tandkødet
  • Tandkødet er rødt og hævet
  • Dårlig ånde

smertefri-behandling

 

Læs hvad vores patienter synes om os