Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.

KnogleopbygningerLidt om knogleopbyninger

Tandlægeskræk

Priseksempel på behandling

7.712 DKK

En typisk behandling udgør ofte:

  • Forundersøgelse
  • Knogleopbygning
Bestil tid online Se komplet prisliste

Har du brug for en knogleopbygning?

Kontakt os og få en tid, så ser vi, hvad der er af muligheder.

Det hænder, at der i nogle tilfælde ikke er en tilstrækkelig mængde kæbeknogle, der muliggør indsættelse af et implantat. Når en tand er i funktion, stimuleres kæbeknoglen. Mistes tanden, bliver knoglen ikke i samme grad stimuleret, hvorved kæbekammen med tiden vil reduceres i både højden og bredden. Derfor ses, at jo længere tid patienten har været tandløs, jo mere knogle vil der mangle i den pågældende region.

Kontakt os her

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Hør om dine mulighed for knogleopbygning

Ofte vil man være i stand til at kunne lave en knogleopbygning enten med et transplantat med patientens egen knogle eller med kunstig knogle.
Såfremt patientens egen knogle skal bruges, høstes den ofte bagtil i underkæben. Her fjernes en lille blok af stærk knogle, som mølles til mindre stykker. Den møllede eller kunstige knogle placeres nu, hvor man senere ønsker at placere implantatet. I nogle tilfælde vil tandlægen også vælge ikke at mølle knoglen, men i stedet skrue knogleblokken direkte fast på det sted, hvor der ønskes mere knogle.

Efter nogle måneders opheling vil knogleopbygningen være integreret med patientens øvrige knogle og der er nu en sufficient knoglemængde til, at der kan placeres et implantat.

Eksempel på knogleopbyningsforløbet

knogleopbygning

Sinusløft

I kindtandsregionen i overkæben mangler tandlægen ofte knogle, når der skal placeres et implantat. Dette skyldes, at når en tand er mistet, reduceres knoglekammen i højden. Dette er et særligt stort problem i denne region, da knoglekammen afgrænses af bihulerne (sinus), som er luftfyldte tomme hulrum.
Det vil sige, at hvis et implantat skrues op i kæbeknoglen her, vil spidsen af implantatet sidde oppe i bihulen. Det vil sige, at kun den midterste del af implantatet ville sidde i knoglen, og spidsen af implantatet ville rage ud i ”luften” i bihulen.

Sinusløft forløbet

knogleopbygning

I disse tilfælde udføres det, der kaldes et sinusløft. Tandlægen laver et lille vindue (hul) i knoglen for at opnå adgang til bihulen. Slimhinden, der dækker bunden af bihulen, løftes forsigtigt op, og under denne kan der nu fyldes op med enten kunstig- eller patientens egen knogle. Dette kaldes et sinusløft. Herved opnås en tilpas mængde knogle (knoglehøjde) til, at der 4-6 måneder senere kan placeres et implantat i denne region. Efter et sinusløft vil spidsen af implantatet ikke sidde i bihulens luftfyldte hulrum, men derimod i den nye knogleopbygning. Derved får implantatet den fornødne styrke, som kræves for at kunne modstå de belastninger, som det vil blive udsat for i den daglige funktion.

Nogle tandbehandlinger er dyrere end andre. Selvom at vi bestræber os på at være en af de billigste tandlægerne i København, så kan det være dyrt at få ordnet tænderne. Derfor har vi et samarbejde med SPARXPRES som du kan læse mere om her.

knogleopbygning foer
knogleopbygning efter
Røntgenbillede før og efter et sinusløft

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne På Frederiksberg