Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Kosmetisk plastTil tænder

Kosmetisk plast er en behandling, som involverer, at en knækket, skadet eller misfarvet tand repareres med et plastmateriale, som tandlæger kalder komposit.

Kosmetisk plast

Kosmetisk plast limer sig fast til tanden, hvorfor det giver en anelse øget styrke modsat sølvamalgam.
Kosmetisk plast på fortænder kan på nogle måder sammenlignes lidt med porcelænsfacader, men plastbehandlingen laves med kun 1 behandling, hvor porcelænsfacader udføres dels hos tandlægen og dels hos tandteknikken.

Sammenlignet med andre kosmetiske tandbehandlinger, hører plastbehandling til den nemmere udførlige og derfor billigere type af behandlinger.
På fortænderne er plast, udover at blive brugt til at fylde huller i tænderne, også ofte brugt til kosmetiske formål. Såsom mindske misfarvninger eller reparere, hvis der er slået en flig af tanden. Nogle gange bruger man ligeledes plast til at lukke et mellemrum mellem fortænderne eller til decideret at ændre tændernes form, så de fremstår mere ensartede og lige.

Mange er meget kede af at have de sorte sølvamalgam fyldninger, hvorfor det er en mulighed at skifte de mørke sølvfyldninger til en mere æstetisk og kosmetisk løsning. Plastfyldninger holder i mange år førend, de skal repareres, hvoraf den mest afgørende faktor for levetiden er din mundhygiejne. Hvis tænderne ikke har caries, er det ofte slet ikke nødvendigt med lokalbedøvelse.

Bestil tid her

Vi har åbent i dag fra 08:00 - 17:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på +4538879919

Bestil tid

Læs hvad vores patienter synes om os