Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Kosmetiske kronerFå en flot krone

Navnet “kronebehandling” stammer fra, at tænder i almindelighed deles op i henholdsvis krone og rod.

Når en tand bliver behandlet med en krone skyldes det, at vi med omsluttende tandrestaurering forsynder den svækkede tand. En krone fungerer som en exceptionel stærk hætte, som ligner en autentisk, naturlig tandkrone i både form, struktur og farve.

En krone er fremstillet af et solidt og holdbart materiale. Formålet med en krone er at tilføre den svækkede tand den nødvendige styrke for at sikre dens overlevelse.

Selve kronen bliver fremstillet i et laboratorie af en dentaltekniker, og de er lavet af materialer, der er kendt for deres høje styrke og modstandsdygtighed over for de intense kræfter, som disse restaureringer vil blive udsat for i munden.

Højæstetiske eller kosmetiske kroner udføres i et fuldkeramisk materiale. Denne kronetype har en inderhætte, som ikke består af metal – som MK-kronen –  men derimod af et meget stærkt og holdbart keramisk materiale kaldet Zirconia. Dette har den unikke fordel, at hætten er hvid og dermed, er der ikke et sort/mørk materiale under porcelænet, som kan give et mørkt gennemskin igennem porcelænet eller et give kronen et ”dødt” udseende.

Fuldkeramiske kroner eller Procera kroner har et meget mere levende udseende. Denne type af æstetiske og kosmetiske kroner er ved at vinde stort indpas i Danmark, men er en nyere type af kroner, hvorfor der endnu ikke er så mange tandlæger, der laver disse endnu.

Læs mere om at få en krone på en dag

Kosmetisk krone
Kosmetisk krone
Kronebehandling udført af tandlæge Søren Sehested

Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på +4538879919

Bestil tid

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne På Frederiksberg