Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Kosmetiske kronerFå en flot krone

Tænder deles i almindelighed op i henholdsvis krone og rod, hvoraf navnet ”kronebehandling” stammer fra.

Når en tand behandles med en krone, hentyder det til, at en svækket tand forsynes med omsluttende tandrestaurering. Denne fungerer i virkeligheden som en uhyre stærk hætte, der i sin form og farve ligner en helt perfekt og naturlig tand.

Denne udføres i et meget stærkt og holdbart materiale og har form og facon som en naturlig tandkrone. En krone har til formål at give den aktuelle svækkede tand den fornødne styrke, som er nødvendig for tandens overlevelse.

Kroner laves i et laboratorium af en dentaltekniker og produceres i materialer med en udtalt styrke og modstandsdygtighed over for de voldsomme kræfter, som disse restaureringer vil blive udsat for i mundhulen.

Højæstetiske eller kosmetiske kroner udføres i et fuldkeramisk materiale. Denne kronetype har en inderhætte, som ikke består af metal – som MK-kronen –  men derimod af et meget stærkt og holdbart keramisk materiale kaldet Zirconia. Dette har den unikke fordel, at hætten er hvid og dermed, er der ikke et sort/mørk materiale under porcelænet, som kan give et mørkt gennemskin igennem porcelænet eller et give kronen et ”dødt” udseende.

Fuldkeramiske kroner eller Procera kroner har et meget mere levende udseende. Denne type af æstetiske og kosmetiske kroner er ved at vinde stort indpas i Danmark, men er en nyere type af kroner, hvorfor der endnu ikke er så mange tandlæger, der laver disse endnu.

Læs mere om at få en krone på en dag

Kosmetisk krone
Kosmetisk krone
Kronebehandling udført af tandlæge Søren Sehested

Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på +4538879919

Bestil tid

Læs hvad vores patienter synes om os