Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.

Få behandlet infraktionerRevner i tænderne

Bideskinne

 

Har du revner i tænderne? Få et eftersyn her

Infraktioner i tænder kan være meget smertefulde, da det nogle gange går helt ind til nerven. Hvis du har smerter er det derfor en god ide at komme forbi tandlægen, så det kan blive tjekket og du kan blive smertefri. Husk desuden at vi kun behandler smerterfrit, hvilket du kan læse mere om på siden her om netop dette emne.

Det er vigtigt at man kontakter en tandlæge hurtigt, hvis man har mistanke om infraktioner, da det kan blive værre med tiden.

Bestil tid hvis du tror, at du har en infraktion

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Infraktioner (usynlige revner i tanden)

Denne type af frakturer (knækkede tænder) involverer hele tanden, fra tyggefladen og nogle gange hele vejen ind til nerven. Selv om tanden jo i virkeligheden er knækket, er fragmenterne ikke skilt ad. Disse infraktioner er sammenlignelige med de revner der kommer i forruden af en bil ved stenslag; stykkerne bliver på deres plads, men revnen spredes ganske langsomt. Denne type af revner (infraktioner) kan nogle gange reparereres med en plastfyldning, men ofte har tanden brug for en krone, for at forhindre at revnen udbredes. Hvis tandens nerve er beskadiget, kan det blive nødvendigt med en rodbehandling.
Denne type af “usynlige” revner opdages ofte ved at patienten klager over smerter ved tygning på hårde fødeemner, og at tanden ellers i øvrigt ikke fejler noget. Nogle gange kan tandlægen også se revnerne direkte.

På billedet ses et eksempel på en “usynlig” fraktur (infraktion).

Infraktion (usynlig)

Sølvfyldninger og revner

infraktioner serie

Der ses hyppigt revnedannelse ved gamle sølvfyldninger. Dette er et tegn på ”træthedsbrud” i emaljen, som følge af at sølvamalgam udvider sig og trækker sig sammen i takt med temperaturændringer med den kolde/varme føde, der indtages.
Disse revner starter ofte som værende små, men med tiden vil tanden ubehandlet svækkes yderligere, og revnen vil kunne blive dyb med øget risiko for at tanden knækker.
Behandlingen for disse revner er at skifte den gamle fyldning til en plastfyldning, hvis revnen er lille. Hvis den gamle sølvfyldning og revnen er stor bør tanden forsynes med en krone.
I nogle tilfælde kan revnen være så dyb, at den går helt ind til nerven, og i disse tilfælde skal tanden rodbehandles før den forsynes med en krone.
Ofte er disse revner eller infraktioner uden symptomer, og opdages ofte af tandlægen. Andre gange opdages det for sent, når tanden allerede er knækket.

Revnedannelse grundet mange års udvidelse og sammentrækninger af sølvfyldningen i tanden, som ses på billede 1. Behandling udført af tandlæge Søren Sehested

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne På Frederiksberg