Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Ondt i tænderne?Få hjælp til dine tandsmerter med en akut tandlægetid

Tandsmerter

Tandsmerter er kroppens måde at fortælle dig, at der er noget, der er galt – derfor skal du tage det alvorligt, når du har ondt i tænderne.

Som et generelt råd bør du straks bestille tid hos tandlægen. Det bliver aldrig bedre af at vente, når det gælder tandpine.

Når du ringer, hører vi mere om dine tandsmerter og har måske mulighed for at komme problemet lidt nærmere.

Hvis du har problemer med dine tænder, så læs mere her om at få en akut tid.

Bestil tid her

Oftest når patienter kommer ind på klinikken med ondt i tænderne, skyldes det én af følgende faktorer:

Indtil du får din tid hos tandlægen, er det klogt at skylle mundhulen med klorhexidin 0,1%, børste grundigt i den aktuelle region, der giver ophav til smerter samt forsøge at smertedække dig selv med håndkøbsmedicin. En effektiv smertelindring består af 2x 200 mg Ibuprofen tabletter (handelsnavne: Ibumetin/Ipren/Ibuprofen) og 2 x 500 mg Paracetamol tabletter (handelsnavne: Paracetamol/Pinex/Pamol/Panodil). Denne cocktail bør ikke tages hyppigere end hver 8. time.

Læs mere om og diagnosticer din tandpine i afsnittet ”Tandpine”.

Har du ikke været til tandlægen længe?

Ikke alle danskere går regelmæssigt til tandlægen. For nogle skyldes dette ren forglemmelse, mens det for andre kan være grundet økonomi eller tandlægeskræk, at man ikke får foretaget løbende tandundersøgelser.

Hører du til denne patientgruppe, vil du måske først tage fat i os, når du har ondt i tænderne. Er dette tilfældet, skal du vide, at vi hellere end gerne vil hjælpe dig – også selvom det er lang tid siden, at du har været hos tandlægen sidst. Netop dette, kan du læse mere om på denne side: jeg har ikke været til tandlægen længe.

Husk på, at vi hos Tandlægerne på Frederiksberg har behandlere med særlig erfaring i behandling af patienter med tandlægeskræk. Behandling hos os indbefatter derfor også, at behandlingerne udføres 100% smertefrit. Dette er en klar fordel for dig, som måske har udskudt dit tandbesøg, indtil du ikke har kunne udholde smerten længere.

Du kan læse mere om, hvorfor du kan overveje os som din tandlæge, hvis du lider af tandlægeskræk, på siden her.

Når du ringer til os for at få en tandlægetid, er det vigtigt, at du oplyser os, at du har ondt i tænderne. Så vil vi gøre alt, hvad vi kan for at finde en tid til dig hurtigst muligt. Oplys desuden, hvis du lider af tandlægeskræk. I så fald vil vi afsætte ekstra tid til dig, så behandlingen vil foregå i et stille og roligt tempo.

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne På Frederiksberg